pondělí 4. července 2022

Rodinný minipivovar Kohutka

 

 

Jsme rodinný pivovar, který vznikl v roce 2012. Sídlíme v nádherném prostředí Beskyd, pod kopcem Prašivá. V pivovaru se zabýváme výrobou klasických ležáků, speciálů a nově i takzvaných "hybridů" chmelených za studena.  Mimo stálou nabídku 10 světlé výčepní, 12 světlého ležáku a 13 polotmavého speciálu vaříme různé speciály a novinky, kterými obohacujeme nabídku. Například Medový speciál, Kazbek, Kokrhell, Brojler a mnoho dalších.   

Dej Bůh štěstí!

Restaurace založena 1918, poutní místo Prašivá s dřevěným kostelem Sv. Antonína z roku 1640, vlastní koupaliště, cykloturistika, z terasy restaurace(480 m.n.m.) nádherná vyhlídka do krajiny (F-M, Ov, Hav, Praděd).  V pivovaru Kohutka vaříme pivo klasickou dvourmutovou metodou, za použití kvalitních českých surovin (moravský slad, žatecký chmel, kulturní pivovarské kvasnice a pramenitá voda z Beskyd). Hlavní kvašení probíhá tradičním tzv. spodním kvašením v otevřených spilkách. Pivo dozrává v ležáckém sklepě v uzavřených tancích po dobu 30 dnů, při teplotě 2 stupňů Celsia. Naše pivo je nefiltrované a nepasterizované.

adresa: Vyšní Lhoty 197, 739 51

 

Kohut 10° (6.5)

Světlé výčepní pivo spodně kvašené nefiltrované nepasterizované. 

Ječný slad z Hané, žatecký chmel, pivovarské kvasnice z Beskyd.  10°, 4,1% alk. obj.

Magnum 13° (5)

 

světlé silné pivo spodně kvašené nefiltrované nepasterizované  

EPM/Alk.:13% / 5% Složení:voda z Beskyd, ječný slad z Hané, žatecký chmel

Ciompa 11° (5)


Tento speciál podobně jako předešlý byl podobné chuti avšak méně silný - průměr

Juisy Pussy Mango 13° (6)


Světlé ochucené silné pivo svrchně kvašené nefiltrované nepasterizované  EPM/Alk.:13% / 5% Složení:voda z Beskyd, pšenice, laktóza, ovesné vločky, mango, kombinace šesti USA a AUS chmelů

Brojler Ale 14° (6)

Světlé silné pivo svrchně kvašené nefiltrované nepasterizované  

EPM/Alk.:14% / 5% Složení:voda z Beskyd, ječný slad z Hané, žatecký chmel

 !turistika!

fotogalerie 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat