neděle 18. srpna 2019

Pivovar Hendrych

Od srpna 2012 vaří ve Vrchlabí pivovar Hendrych. Zázemí našel v bývalé textilce přímo u hlavní silnice na Špindlerův Mlýn. Moderní pivovar vaří spodně kvašená piva s oznašením H8, H11 a H13, kdy číslovka přestavuje podíl extraktu v mladině. Sortiment doplňuje svrchně kvašený Ale - H16. V objektu je velmi příjemný pivní bar s exkluzivní nabídkou destilátů. Pivo se rychle rozšířilo i do okolí Vrchlabí.
Od ledna 2019 je bohužel uzavřen Pivní bar, prý z důvodu rožšíření výroby ovšem také možná jelikož nebyla až tak velká návštěvnost, či jiné tajné důvody? Kdo ví...
Každopádně jejich pivka doporučuji třeba ochutnat přímo ve Vrchlabí v restauraci Mincovna či ve Friesových boudě v minipivovaru.

adresa: Horská 192, 543 00 Vrchlabí



Hendrych 11° (7.5)



Vlajková loď pivovaru Hendrych. Pivu dominuje vysoká hořkost, která je v kategorii českých ležáků ojedinělá. Její průběh je typický, jasně čitelný a dokončení je dlouhotrvající.

Hendrych 13° (7.5)


Polotmavý speciál H13 má hořký nástup, který pozvolna přechází do plného těla s upozaděnou nasládlostí. Doznívání je hořkosladké, v ústech odlišíte tóny kávy a karamelových chutí.

!turistika! 





Žádné komentáře:

Okomentovat