čtvrtek 8. srpna 2019

Řemeslný pivovar Garp


Trenčín byla dříve samostatná ves v okrese Mladá Boleslav. Dnes je součástí města Bakov nad Jizerou.
Slavná kniha Johna Irvinga? Norská designérská kancelář? Kreativní agentura z Prahy? Nic takového. GARP je řemeslný pivovar. A na počátku všeho – vedle snu postavit kousek od Českého ráje rodinný pivovar – byl pes. Jak už ostatně naše logo napovídá, Garp. U nás najdete Garpovu:  odhodlanost (dosáhnout svého – dělat lidem radost dobrým pivem) : veselost (výroba piva GARP a jeho popíjení je radost) : laskavost a vzájemnost (podpořit, vyjít vstříc) : neústupnost (dodržení základních zásad a pravidel při nekonečné cestě za nejlepším).
Myšlenku na malý pivovar jsem v sobě nosil od roku 2010, jak tvrdí majitel i sládek v jedné osobě Lubomír Kubec. Když jsme o čtyři roky později vařili s mým čtyřnohým parťákem Garpem první pivo, nepochyboval jsem, že nový pivovar v Bakově vznikne nový pivovar a jen s hrncem na plotně v garáži neskončím. Odvážné plány a pozitivní ohlasy z degustací prvních várek mě motivovaly k vlastnímu návrhu technického řešení pivovaru i postupné realizaci. V našem řemeslném pivovaru GARP tak dnes stojí unikátní technologie. Používáme jedinečnou vodu z Klokočských pramenů, pod varnou topíme voňavým dřevem a slad, chmel i kvasnice vybírám osobně tak, abychom do lahví i sudů stáčeli piva nezaměnitelného charakteru.  Na pivní mapě České republiky je Bakov nad Jizerou oficiálně od podzimu 2018. Vaříme speciály jako IPA a APA, stejně jako tradiční český ležák. Aktuální nabídku najdete vždy v našem e-shopu, nebo ještě pohodlněji ve své e-mailové schránce; stačí, když se zaregistrujete do našeho newsletteru.
Varna pivovaru je 5hl originál ruční výroby a funguje na otop dřevem. Od dubna 2019 zde funguje také výčep s venkovním posezením a v plánu je rovněž dát si pivečko i uvnitř, když bude venku zima. Názvy piv jsou tříčíselné kombinace, které v sobě mají zakódováno druh piva, jeho EPM a verzi receptu.

adresa: Brigádnická 734, 294 01 Trenčín / Bakov nad Jizerou

Garp 120 11° (8.5)


Krásně pitelný světlý ležáček se zlatavou barvou mi šmakoval, v jeho chuti bylo trošku cítit jakési ovoce meruňka, hruška, jablko? které mi ovšem vůbec nevadilo.

Garp 410 11° (8)


Session IPA se rovněž povedla, jemná převládající citrusová vůně i chuť, možná i trošku limetky i mandarinky.

Garp 440 14° (7.5)


Sorachi Ace IPA připomínající vzhledem polotmavé pivko rovněž chutnala. Voněla po kokosu i citrusu.

Garp 460 15° (8)

  
American Strong Ale s opravdu krásnou pěničkou a jantarovou barvou se povedl. Jinak silnější pivečko, střední hořkost.

 !turistika!




Žádné komentáře:

Okomentovat