pondělí 5. srpna 2019

Pivovar Falkenštejn

 
Otevřením Pivovaru Falkenštejn v srpnu roku 2013 byla obnovena po mnoha desítkách let tradice vaření piva ve městě Krásná Lípa, jež se nachází na pomezí Českosaského Švýcarska a Lužických hor. Ve starém krásnolipském pivovaru (Brauerei Schönlinde) se přestalo vařit po II. světové válce a jeho objekt byl zbourán v 60. letech 20 st. Nový pivovar jsme přenesli přímo do centra města na Křinické náměstí, do bývalého měšťanského domu, který dříve sloužil jako zájezdní hostinec, kulturní centrum nebo dokonce jako banka v době průmyslové revoluce.
Naším cílem je vařit dobré a poctivé pivo. Při jeho výrobě sice využíváme moderní technologie, ale držíme se tradičních postupů řemeslné výroby. Po uzrání jde navíc naše pivo k zákazníkům čerstvé a není upraveno filtrací ani pasterizací.  Název piva je spojen se symboly jedinečné skalní pískovcové krajiny Českosaského Švýcarska - skalním hrádkem Falkenštejn u Jetřichovic a mohutným pískovcovým masivem Falkenstein u Bad Schandau.
Základní řadu našich piv tvoří světlý ležák 11°, polotmavý ležák 12° (vařený ve spolupráci s hotelem Ostrov, který nese název Ostroff), tmavý speciál 14° a svrchně kvašené pivo APA 13°. Základní řadu našich piv doplňují pravidelně speciály, které si můžete prohlédnout v naší pivní galerii. Vaříme pivo také pro Usedlost na Stodolci. Jedná se o polotmavou jedenáctku s názvem Stodolecký lišák, kterou vaříme exkluzivně pouze pro restauraci v tomto penzionu.  Pivo Falkenštejn můžete ochutnat přímo v pivovarské restauraci. Dále naše pivo zavážíme do podniků v regionu i mimo něj. Někde je Falkenštejn na stálo, někde jenom příležitostně. Na řadě míst narazíte také na naše ledničky s pivem (např. infocentra v Českém Švýcarsku, vybrané prodejny Makro a Globus).

adresa: Křinické nám. 7/12, 407 46 Krásná Lípa



Falkenštejn Světlý ležák 11° (8.5)



Světlý ležák Falkenštejn je spodně kvašené pivo českého typu uvařené tradiční technologií ze dvou druhů sladu, chmelené odrůdami Harmonie a Žatecký poloraný červeňák. Vyznačuje se zlatavou barvou, čistou vůní a plnou chutí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
  
Svižnej Emil (8)


Svižnej Emil je svrchně kvašené pivo typu American pale ale uvařené ze tří druhů sladu a chmelené českou odrůdou Harmonie a americkou odrůdou Citra. Svěží pivo s nižším obsahem alkoholu vhodné pro pití v horkých letních dnech. Vařeno při příležitosti Cross Parkmaratonu, akce, které je Pivovar Falkenštejn partnerem.

Falkenštejn APA 13° (7.5)



Falkenštejn American pale ale je svrchně kvašené pivo uvařené ze tří druhů sladu a chmelené americkými odrůdami Amarillo, Cascade a Citra, které kromě výrazné hořkosti zanechávají ve vůni i v chuti znatelné aroma tropického ovoce. Pivo je nefiltrované a nepasterované.

Ostroff 12° (4)


Jedná se o společný projekt Hotelu Ostrov a Pivovaru Falkenštejn. Polotmavý ležák Ostroff je spodně kvašené pivo českého typu uvařené tradiční technologií z pěti druhů sladu, chmelené odrůdami Sládek a Žatecký poloraný červeňák. Pivo jantarové barvy, které osloví vyvážeností karamelových tónů a jemné hořkosti. Pivo je nefiltrované a nepasterované.

Falkenštejn 14° (6.5)


Tmavé speciální pivo Falkenštejn je spodně kvašené pivo uvařené tradiční technologií z pěti druhů sladu, chmelené odrůdami Premiant, Sládek a Žatecký poloraný červeňák. Vyniká dobrým sladěním typické chuti po kávě a chmelové hořkosti. Pivo je nefiltrované a nepasterované.

Falkenštejn výroční 2019 13° (8)


Výborná třináctka uvařená speciálně k šestému výroči pivovaru. Příjemná hořkost a skvělá pitelnost tohoto pivečka.

!turistika!

!turistika!

fotoalbum 

Žádné komentáře:

Okomentovat