čtvrtek 8. srpna 2019

Šestajovický pivovar / Rodinná restaurace U Kamene




Od července 2019 se v obci Šestajovice vaří vlastní pivečko. Veškerá technologie 
je prodána v roce 2018 z minipivovaru Kelč, kde byl ukončen provoz. Jejich sortiment lze ochutnat v restauraci U Kamene:
V roce 1996 jsme si začali pohrávat s myšlenkou vybudovat v srdci Šestajovic zbrusu novou rodinnou restauraci a tak začala náročná rekonstrukce bývalého hospodářského objektu. Restauraci jsme chtěli v trošku netradičním stylu. Zdařilo se a  2.1. roku 2000 jsme slavnostně otevřeli loveckou restauraci U Kamene, tento název vznikl díky materiálu hojně používaném v interiéru i exteriéru. Naše rodinná restaurace má kapacitu 65míst, kde je možnost si zarezervovat jak malý salonek o kapacitě 10 hostů, tak velký salonek o kapacitě max. 30 hostů, který nabízí  vlastní sociální zařízení a ozvučení. Je vhodný pro rodinné oslavy, rauty, svatby a jiné slavnostní příležitosti. V letních měsících  ve venkovních prostorech objektu provozujeme letní zahrádku o kapacitě 60 hostů. Součástí rozsáhlého objektu je i penzion U Bláhu o kapacitě 10 pokojů, každý pokoj má své sociální zařízení a sprchový kout. Tímto vás srdečně zveme, jak do vnitřních prostor restaurace k příjemnému posezení u krbu, tak do venkovních, kde vám bude příjemně šumět voda z našeho zahradního jezírka s mlýnským kolem.

adresa: Husova 66, 250 92 Šestajovice

Bellott 11° (6.5)


Poslední majitelka Šestajovického dvora slečna Auralie Bellottová postupně rozprodala půdu místním rolníkům, zbytek statku pronajala panu Friedmannovi, který dvůr později odkoupil. Dle berní rulle z r. 1713 bylo v Šestajovicích 6 statků a 10 chalup. Poplužní dvůr Bellottův povstal právě z těchto usedlostí zakoupením selských majetků v době nevolnictví a po selských bouřích.
Pivo ležák světlý nefiltrovaný, nepasterovaný 
Obsah alkoholu: 4,5% obj. 
Složení: voda, směs ječných a žitných sladů, chmelové produkty (směs chmelových granulí), pivovarské kvasnice  Základem tohoto světlého ležáku je kombinace vybraných světlých sladů. Tří rmutový způsob vaření dodává našemu pivu nezaměnitelnou charakteristickou chuť a pitelnost, která je podpořena použitím českých chmelů Premiant, Sládek a Žatecký poloraný Červeňák. Bohatá pěna pod sebou skrývá jedinečné tělo, které si svou plností a řízem podmaní vaše chuťové buňky. Jemná hořkost se vám pozvolně rozloží ve vašich ústech a nenechá vás v klidu. A ta vůně! Jemné sladové tóny podtržené chmelovým aroma žateckého chmele.

Křížovník 12° (7)




Dle první písemné zmínky 22.července roku 1227 o obci Šestajovice byli Křížovníci mniši z kláštera Božího hrobu v Praze na Zderaze. Zderazskému kostelu, který založil se svým bratrem Kojeta Hrabišic z Hněvína Mostu, odkázal Šestajovice mnichům, ti vybudovali tvrz v Šestajovicích a vládli v Šestajovicích do husitských válek. Tvrz a ani její vyobrazení se nedochovalo. 
Pivo ležák světlý nefiltrovaný, nepasterovaný Obsah alkoholu: 4,7% obj. 
Složení: voda, směs ječných a žitných sladů, chmelové produkty (směs chmelových granulí), pivovarské kvasnice  Rytíř mezi ležáky a našimi pivy, základ z ječných sladů je podpořen žitným světlým sladem, který je brněním pro toto pivo. Výrazná chmelová hořkost a vůně je zajištěna jedno druhovým chmelením pomocí Žateckého poloraného Červeňáku, který provází tento ušlechtilý ležák po celou dobu jeho spodního kvašení a zrání. Náš velmistr netrpí nedočkavostí, a tak si klidně a spokojeně čeká, až přijde jeho chvíle a pak s plnou silou poctivého piva vtrhne k vám. Setkání se pro vás může stát osudovým, ale není se čeho bát.

Raskabát 10° (7)


Jedná se o název polnosti Na Raskabátě. Podle historky se vypráví, že jedna hospoda byla Nová hospoda u silnice k Poděbradům, která byla proslulá karbanem. Jednou zde prohrál jeden tak, že svlékl kabát a prodal, aby měl do hry. Po úplné prohře utíkal přes pole a někdo prohlásil,že je to raskabát. Odtud prý název polnosti Na Raskabátě, dnes místo, kde je průmyslová zóna. 
Pivo výčepní polotmavé nefiltrovaný, nepasterovaný 
Obsah alkoholu: 4,0% obj. 
Složení: voda, směs ječných a žitných sladů, chmelové produkty (směs chmelových granulí), pivovarské kvasnice  Polotmavé výčepní pivo vaříme ze směsi světlého a karamelového sladu. Infuzní způsob vaření mu dodává plnost a zároveň jedinečnost. Společně s trojím chmelením českými prvotřídními chmely Sládek, Premiant a Žatecký poloraný Červeňák tak vzniká pivo, které svým charakterem nenechá nikoho na pochybách, že jde o klenot mezi výčepními pivy. Krémová pěna doprovodí tento klenot do vašich útrob a blahodárné působení tohoto moku se prolne s každou vaší buňkou.
 
Šestajovické tmavé 15° (7)
 
 
Tento tmavý speciál obsahoval sibiřské jehličí a celkem se povedl...

!turistika!
 

Žádné komentáře:

Okomentovat