úterý 20. října 2020

Minipivovar Kněžínek

 

 

Minipivovar Kněžínek je unikátní především svým začleněním do komplexu RKC Nové Dvory. Od svého vzniku se stal jak oblíbeným cílem cyklistů z širokého okolí tak perfektním místem pro organizaci menších i větších společenských akcí. Takových jakými jsou svatby, kongresy, oslavy narozenin, firemní večírky a další akce podobného typu.
Součástí je i hotel, wellness i kongresové centrum.

Do prostředí této restaurace je zasazen i samotný minipivovar, díky čemuž můžete pivo nejen ochutnat, ale především pozorovat vaření piva v přímém přenosu. Restaurace má dvě podlaží. V zateplené pergole je včetně levé obloukové části místo pro 160 lidí, přízemí u varen disponuje 30 místy. V 1.patře je místo pro  120 lidí. Pivovarská restaurace má dvě kuchyně – jedna vnitřní a druhá venkovní- letní kuchyně, která tvoří dominantu celého areálu. V přízemí restaurace si v chladnějším období můžete vychutnat posezení u praskajícího krbu.

Pivovar byl založen v roce 2012 jako první českobudějovický minipivovar.

Co vedlo jeho majitele k tomu, aby si otevřel svůj vlastní první minipivovar v Českých Budějovicích?

Odpověď je jednoduchá:,,Zkrátka proto, že mám pivo rád a měli jsme nevyužitou nemovitost, která byla pro vaření piva jako stvořená.””, odpovídá s úsměvem sám pan František Kněžínek, majitel minipivovaru.

Od té doby je minipivovar postupně rozšiřován a zvyšuje objemy uvařeného piva. V současné době lze ročně uvařit  1080 hektolitrů, což znamená 216 000 velkých piv. Přičemž v jedné várce lze uvařit až 500 litrů, což je 1000 piv. Jedna várka se vaří přibližně 9 hodin, přičemž je dodržován dekokční způsob rmutování. Pokud se ptáte, co to je, doporučujeme pivovar navštívit a zeptat se samotného sládka

V minipivovaru Kněžínek se vaří pivo českého typu. To se dá charakterizovat jako pivo vyrobené v Čechách s použitím domácích surovin tradičními výrobními postupy.

adresa:  Nové Dvory 2235, 370 05 České Budějovice


 

Kněžínek světlý ležák 11° (7)


Toto pivo  charakterizuje vyrovnaná střední až vyšší plnost a zlatá  barva. Vyznačuje se jemnou, výraznou,  poněkud vyšší hořkostí, aroma žateckého chmele je cítit ve vůni našeho piva. V čisté chuti jsou patrné jemné kvasničné tóny od přítomných kulturních kvasinek, které vytváří charakteristický jemný zákal. Hustá bílá pěna ve sklenici kroužkuje. Pivo není upravováno ani filtrací ani pasterací a uchovává si tak všechny zdraví prospěšné látky. Obsah alkoholu cca 4,5 % obj.

Kněžínek světlý ležák 12° (8)

 


Tradiční světlý ležák českého typu s výraznější hořkostí a dominantní plností. Pivo je sladeno na 4 dávky, přičemž poslední dávka Žateckého slade je dodaná až ve stádiu dokvašování. Pivo má velmi dobrou pitelnost a přímo tak vybízí k dalšímu napití. Není upravováno ani filtrací ani pasterací a uchovává si tak všechny zdraví prospěšné látky.

Kněžínek medový 14° (7)


 !turistika!

fotogalerie 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat