úterý 20. října 2020

Pivovar Hluboká nad Vltavou

 

 

Historie vaření piva na Hluboké (dříve Frauenberg) sahá prokazatelně do 15. století. Právovárečný dům byl postaven v roce 1898 knížetem Adolfem Josefem ze Schwarzenbergu v srdci města jako společenský sál.
V roce 2016 jej zakoupil vnuk původního majitele za účelem dobové rekonstrukce a instalace technologie výroby piva. Po náročné přestavbě za účasti mj. zámeckých architektů a restaurátorů byl Pivovar Hluboká v lednu 2017 slavnostně otevřen a vysvěcen místním farářem Otcem Tomášem. Technologii s plánovaným ročním výstavem 1000 až 2000 hl dodaly Pacovské strojírny. K řemeslné výrobě piva se používá výhradně český nebo bavorský slad a žatecký chmel. Pivo se stáčí do KEG sudů a PET lahví. 
Vyráběná piva: Rytíř 10° světlé výčepní; Melichar 11° světlý ležák; Kašpar 12° polotmavý ležák; Baltazar 13° tmavý speciál. Všechna piva jsou tzv. spodně kvašena. 
Kde ochutnat a nakoupit: Výhradně v těchto lokálech na náměstí v Hluboké nad Vltavou: Pivovarský šenk, Solidní Šance, U Hájků, Pivovarský Krámek (zde i další pivní sortiment a suvenýry). 
Návštěva pivovaru: Komentované skupinové prohlídky v češtině nebo angličtině po předchozí rezervaci, min. 10 osob, max. 20 osob.

adresa: Masarykova, 373 41 Hluboká nad Vltavou



 

Hlubocký Rytíř 10° (7)


 
A jo, celkem pitelná jemnější desina malinko nasládlá...

 

Hlubocký Melichar 11° (7.5)


 
Tato jedenáctka je za mě příjemně pitelná, sice nebyla až tak hořká ovšem šmakovala.

 Hlubocký Kašpar 12° (6)

 

Taková klasika, jinak ochutnáno v restauraci u Hájků...

!turistika! 

fotogalerie 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat