čtvrtek 8. října 2020

Zámecký pivovar Chyše

 

 

Součástí zámeckého areálu je taktéž panský pivovar, který byl vystavěn v letech 1839 – 1841. V historických interiérech pivovaru vás uvítá stylový restaurant a tradiční pivnice. Přijďte ochutnat speciality pivní kuchyně, ale především – dopřejte si chyšské pivo vařené dle staročeských receptur.  Pivovar v Chyši založil roku 1580 pan Ferdinand Ronšpergár z Ronšperka. Zbytky původní budovy se dochovaly dodnes, stačí jen dnešní pivovar zezadu obejít. Tradice vaření piva se tu udržela více než tři a půl století, až do roku 1932. Ale v roce 2003 koupili zdevastovaný pivovar ležící vedle zámku manželé Lažanští, začali s rozsáhlou obnovou celého objektu a roku 2006 zde byla uvařena první várka novodobého piva.  Chyšské pivo se vaří dle staročeských receptur s použitím nejkvalitnějších českých a moravských sladů, žateckého chmele a přírodní jiskrné vody z Doupovských hor. Pivo je přírodního charakteru bez chemických přídavků, filtrace a pasterizace. Všechny druhy piva si zde můžete nakoupit jak točené, tak také lahvové. Lahvové pivo je možné zakoupit i v exluzivním dárkovém balení. Při různých příležitostech se v chyšském pivovaru vyrábí i různá speciální piva.

adresa: Chyše 54, 364 53 Chyše



 

Prokop světlé 11°  (7.5)


Světlé pivo plzeňského typu s průměrným obsahem alkoholu 4,0% obj. Toto pivo Vás překvapí svou příjemnou nahořklou chutí a jemným chmelovým aroma.

Prokop jantar 12°  (7)


Pivo medové barvy s průměrným obsahem alkoholu 4,2% obj., je vařeno ze čtyř druhů speciálních sladů, které tomuto ležáku dodávají nezaměnitelnou chuť i aroma.

Prokop zmavé 12°  (7)


Pivo temně černé barvy s průměrným obsahem alkoholu 4,2% obj. Osobitou chuť tmavého ležáku dodává pražený slad a aromatický žatecký chmel.

!turistika!

fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat