středa 14. října 2020

Pivovar Stern

 

 

Pivo a svaly sice nejsou největší kamarádi, přesto to byla právě posilovna, kde začal příběh pivovaru Stern.
Sládek Mike (Michael Stern) při zvedání činek neustále básnil o tom, že by se chtěl živit vařením piva. Posledních pár měsíců totiž nedělal nic jiného, než zkoušel a vylepšoval další a další druhy svrchně kvašeného piva.
Kam s pivem přišel, tam ho kamarádi, známí i neznámí chválili. A tak Kamil (Kamil Gric), kamarád a markeťák, pod tlakem bench pressu souhlasil se založením vlastní značky piva. Pivovar Stern vznikl v roce 2019 jako projekt pivních nadšenců milujících zajímavá piva. Tím je dán sortiment, který tvoří především svrchně kvašená piva nejrůznorodějších stylů. Srdcem pivovaru je 500l nerezová, třínádobová varna, kterou jsme pořídili z druhé ruky a začali ji postupně vyvíjet a přizpůsobovat našim požadavkům. Díky tomu se může z kvalitního sladu, chmele, vody, kvasinek a často i dalších přísad (koření a ovoce jsou nedílnou součástí piva již po staletí) zrodit lahodný nápoj. Ať již k rychlému zahnání žízně nebo k pomalému vychutnávání. Vývojem prochází celý pivovar. Začínali jsme se třemi ležáckými tanky, přičemž nyní se povedlo tento počet zdvojnásobit. To dává prostor diverzitě produkce a zejména našemu mottu - nedělat nudná piva

adresa: Komárovská 16, 617 00 Brno-jih


 Komárovská 12°  (8)


 

Naše dvanáctka je poctivě hořká a plná, vařená klasickou technikou na dva rmuty. Díky tomu je pivo příjemně hutné a zároveň velmi pitelné.      ​  Slady: Plzeňský, mnichovský, CaraHell      Chmely: Magnum, Perlectka je poctivě hořká a plná, vařená klasickou technikou na dva rmuty. Díky tomu je pivo příjemně hutné a zároveň velmi pitelné.    

Francouz 11°  (7.5)


Lehké a osvěžující pivo ve stylu Saison, které je vařené z kombinace ječných a pšeničných sladů. Také je v něm osvěžující přídavek koriandru a pomerančové a grepové kůry. Saison se vařil na severu Francie, kde ho farmáři pili jako nápoj pro letní osvěžení.

Sa

Američan 11°  (7)

 


Lehká APA z brněnského pivovaru Stern, do které bylo postupně sypáno rozumné množství chmelů ze západního pobřeží Spojených Států tak, aby se jejcih hořkost, vůně a další vlastnosti projevily v příjemné kombinaci. Tomuto speciálu také vůně dodalo i studené chmelení.

fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat