středa 28. října 2020

Řemeslný pivovar Mordýř

 

 

Pivečko jsme měli odjakživa rádi. S postupným znechucením z univerzální chuti mnohých dnešních piv jsme pozvolna přešli k domácímu vaření a nakonec uzrála myšlenka podělit se o chutné pivo i s veřejností. V březnu 2013 jsme založili pivovar a o tři měsíce později zahájili provoz. Pivovar byl vybudován svépomocně, s nadšením a odhodláním a na jeho pořízení nebyla čerpána žádná dotace ani jiná podobná sprosťárna. Vaříme tradičním řemeslným způsobem z českých surovin, ale svátečně lze ochutnat i pivo např. ze zahraničních chmelů. Ohlasy na tuto pestrost jsou velmi pozitivní a tak k nám cestu nachází i lidé, kteří standardní pivo nepijí. Rozhodně v ní budeme pokračovat. Pivo není pasterované, filtrované, nijak stabilizované a při výrobním procesu nejsou používány žádné chemické prostředky. Mírná sedlina či zákal není závadou, někteří fajnšmekři ho dokonce vyžadují, každopádně je to pivo bohaté na minerály i vitamíny. Je nutné ho ovšem skladovat v chladu, či lépe neskladovat vůbec, ale hned se mu podívat na dno.

Adresa: Dašická 300, 533 75 Dolní Ředice

  

Mordýř světlý ležák 11° (8)

 

Nefiltrovaný, nepasterovaný, světlý ležák jantarové barvy.
Složení: voda, JEČNÝ slad, upravený chmel. 
Uchovejte v chladu do 8°C, nevystavujte světlu. Sediment není závadou.
Alk. 4,8% vol.

Svatomartinský  ležák 12° (8)

 

Jednosladová záležitost s kořenitým Premiantem a voňavým Červeňákem. Jinak příjemně pitelná jemnější dvanda...


Kurtizána IPA 13° (8.5)

 

Milovníci sladových symfonií jistě ocení toto svrchně kvašené pivo jantarové a citrusové vůně, která opět přichází z amerických sladů, na kterých se zde opravdu nešetří. EPM 13,5%. Tentokrát za použití sladů Hercules a Amarillo.
Mordyr 012 India Pale Ale světlé silné pivo svrchně kvašené nefiltrované nepasterizované

Lazy Cat Žitná IPA 14° (9)

 


Svrchně kvašené pivo silné . Složení: voda, JEČNÝ a ŽITNÝ slad, upravený chmel.  Uchovejte v chladu do 8°C, nevystavujte světlu. Sediment není závadou. Alk. 5,6%.

!turistika! 

fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat