středa 14. října 2020

Řemeslný pivovar Rojc

 

 

Po sedmi letech domovarnictví jsme si splnili sen a vytvořili v roce 2018 minipivovar. Na našich začátcích vaření piva jsme využívali sporáku u nás doma. Pivo jsme dávali kvasit mamce do šatny, což ovšem nešlo dělat napořád, tudíž jsme museli najít jinou alternativu. Časem jsme se proto přesunuli ven, kde jsme domovařili na hořáku a pivo již dávali kvasit do sklepa. Nyní jsme se posunuli ještě dál, vaříme v minipivovaru. Můžeme se tedy o naše pivo podělit i s Vámi!

adresa: Na Dědině 44, 664 34 Rozdrojovice

Garrigue 11°  (7.5)


28. října se v historii událo opravdu mnoho. Tak například roku 1918 vzniklo Československo. Velkou zásluhu na jeho vzniku má první president republiky Tomáš Garrigue Masaryk. Stejně jako Masaryk se svou pílí a poctivostí zasloužil o naši republiku, my jsme uvařili tento ležák. Poprvé právě 28. října 2018, přesně o 100 let později. Ochutnej Garriguea, ochutnej První republiku!

Moa 11°  (6)


Moa je již vyhynulý pták, který pochází z Nového Zélandu. Proto je pivo chmelené zélandskými chmely Wakatu a Wai iti. Moa se vyznačuje dobrou pitelností. První várka byla uvařena v dubnu společně s klukama ze Zoologické pivnice a Zastávka – pivnice malých pivovarů.

Funky 13°  (7)


NEIPA, která získala tóny ovoce díky chmelům Citra, Motueka a Galaxy. Inspiraci pro uvaření Funky jsme získali poslechem hudebního stylu funk.

!turistika! 

fotogalerie 

Žádné komentáře:

Okomentovat